Jorrit Woudt

Het belangrijkste in muziek staat niet in de noten...

Jorrit Woudt – organist & pianist

Op negenjarige leeftijd begon ik met orgellessen aan de muziekschool in Ermelo. Na de verhuizing in 1993 richting Heemse (Hardenberg) zette ik mijn orgelopleiding voort onder leiding van Freddy Veldkamp.

Na de middelbare school ging ik naar het conservatorium in Zwolle. Daar studeerde ik schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek. In juni 2004 behaalde ik mijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen.

Daarnaast volgde ik nog improvisatielessen bij de bekende Groningse organist Sietze de Vries en pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde. Ook studeerde ik nog een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit (GKv) in Kampen.

Wat ik veel en graag doe is koren begeleiden op zowel orgel als piano, bij concerten en cd-opnamen. Het is fantastisch om samen te mogen werken met dirigenten als Harm Hoeve, André van Vliet, Edwin Velvis,  Bert Duijst en Minne Veldman. Koorreizen brachten me al in diverse Europese landen, maar ook in Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Als organist en pianist mocht ik een aantal keren meewerken aan het bekende EO-programma ‘Nederland Zingt’.

Daarnaast mag ik me graag bezighouden met het componeren en arrangeren van (voornamelijk) koor- en orgelmuziek.

Bladmuziek