Jorrit Woudt

Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek

Jorrit Woudt – dirigent

Als dirigent ben ik verbonden aan twee koren: Chr. Mannenkoor ‘Asaf’ uit Dedemsvaart (sinds februari 2021) en Chr. gemengd zangkoor ‘Halleluja’ uit Doetinchem (sinds september 2023).

‘Asaf’ is een actief mannenkoor dat bestaat sinds 1953 en in het verleden onder leiding stond van dirigenten als Jan Zwanepol en Peter Bos. Naast gezelligheid en een vriendschappelijke sfeer wordt gestreefd naar een hoge muzikale kwaliteit. De ruim 70 koorleden zijn niet alleen afkomstig uit Dedemsvaart, maar ook uit omringende plaatsen als Nieuwleusen, Balkbrug en Lutten. Wekelijks worden de puntjes op de i gezet met als doel Gods rijke evangelie verder te brengen middels zang en muziek. De repetities zijn in kerkgebouw ‘De Antenne’, Wilhelminastraat 3 in Dedemsvaart op maandagavond van 19.45-22.00 uur.

‘Hallelujah’ werd opgericht in 1934 en is een koor voor jong en oud. Momenteel bestaat het uit zo’n 70 enthousiaste leden met een gemiddelde leeftijd van tussen de 40 en de 50 jaar. Voor een gemengd koor een hele jonge samenstelling en dat is duidelijk te horen in de frisse klank! Het repertoire bestaat uit christelijke muziek; psalmen en geestelijke liederen, oudere klassieke werken maar ook eigentijdse muziek en zowel a capella als met orgel-, piano-  of orkestbegeleiding. Wekelijks wordt er gerepeteerd in de Kruisbergkerk, Bezelhorstweg 54 te Doetinchem, op donderdagavond van 20.00-22.00 uur.

Bladmuziek