CV

Jorrit Woudt (1980) kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo. In 1993 zette hij zijn orgelopleiding voort in Heemse onder leiding van Freddy Veldkamp.
Op dertienjarige leeftijd begeleidde Jorrit zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op de orgelbank te vinden om tot Gods eer de gemeentezang te begeleiden, voornamelijk in de Gereformeerde kerken (vrijgem.) van Enschede.

Opleiding
Jorrit studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg).

Koorbegeleider / dirigent
Jorrit is een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Zo speelde hij reeds in België, Duitsland, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië, Malta, Hongarije, Canada en de Verenigde Staten van Amerika en was hij als organist en pianist te zien bij het bekende EO-tv-programma ‘Nederland Zingt’. Verder is hij actief als dirigent van twee gemengde koren en een mannenkoor en als arrangeur en componist van (voornamelijk koor-) muziek.

CD’s
In het voorjaar van 2010 kwam de cd Glorie aan het Lam uit, een door Jorrit samengesteld en gearrangeerd Paasoratorium en in het voorjaar van 2011 zijn eerste orgelsolo-cd Espressivo. Vervolgens Benediction, instrumentale lof- en aanbiddingsliederen door Krista van den Esker (fluit), Ronald IJmker (orgel) en Jorrit Woudt (piano). Dit album werd genomineerd voor de Zilveren Duif Award 2012 en kreeg een vervolg in het album ‘Schuilplaats’, najaar 2016. Zaterdag 19 november 2016 ging het door Jorrit geschreven oratorium ‘Nehemia’ in première, ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Geref. Zangkoor ‘Laus Deo’ (Enschede). Dit schreef hij samen met zijn goede vriend Sander Hof, die de teksten voor zijn rekening nam. De cd-opnamen van ‘Nehemia’ hebben inmiddels plaatsgevonden en de presentatie zal DV 3 november 2018 plaatsvinden. Daarnaast heeft hij voor het Groot Reformatiekoor o.l.v. Martin Zonnenberg een Reformatiecantate geschreven, met daarin een prominente rol voor het bekende Luther-lied ‘Een vaste burcht is onze God’. Dit in het kader van de herdenking 500 jaar Reformatie in 2017.

 

Hebt u ‘Schuilplaats’, de instrumentale cd van Jorrit al ontdekt?
© Jorrit Woudt 2018 - gerealiseerd door COMNOU! Hardenberg